Vad behöver man för tillbehör?

Det gäller att man har med sig lite verktyg när man ska ut och tävla i motorsport av alla de slag. Även inom mindre motorsportevenemang väljer många att ha med sig ett eget litet depåtält. Där kan man serva bilen och också förvara extra motordelar, slangar och en hel del annat. Generellt sett är det som så att ju större tävling man är på, desto mer utrustning behöver man ha med sig. Detta för att man ska kunna göra reparationer om bilen går sönder under tävlingen. Bilen kan också ha något småfel som gör att den inte kommer igenom tävlingsbesiktningen och om man har åkt långt blir det både dyrt och tråkigt att få åka hem igen direkt.

Vid tävling i Formel 1 är det mycket viktigt att ha med sig flera däck. Detta eftersom däcken ofta slits ut efter bara enstaka körda varv. Ofta kan Formel 1 köras i fler än 50 varv och om en förare ska ta sig runt i samma bil hela tävlingen kan det behöva bytas däck varje varv om det vill sig illa. Dessutom kan det uppstå skador under varven och då kan verktyg som skruvmejslar med mera behövas.

Offroad är troligen en av de grenar där det krävs flest tillbehör och verktyg. Här kör man på alla olika typer och underlag och detta leder till att bilarna utsätts för hårt slitage. Bilen kan hamna i vatten eller lera och det kan leda till att motorn skadas. Flera delar kan behöva bytas ut, och det är ofta inte så lätt. När man kör offroad kan fälgar och däck också ofta behöva bytas ut då de ofta tar mycket skada.

Innan man ger sig iväg på tävling eller träning bör man se till att göra en lista över det man tror sig behöva under tävlingen. Det är ofta bra om flera från samma klubb eller liknande kan hjälpas åt. Då behöver inte alla ta med sig samma saker utan man kan låna av varandra på tävlingen. Då kan man också minska sina kostnader lite. Om man är nybörjare kan man ofta få hjälpa av andra som befinner sig på tävlingen. Många vill gärna dela med sig av tips och råd. De har ofta inget emot att hjälpa andra som tävlar i lägre klasser.