Audi – populär biltillverkare inom motorsport

Det finns en rad med olika bilsporter som, de flesta, går ut på att deltagarna ska försöka ta sig till målet först. Därför är det inte konstigt att det även finns en hel del olika motorsportsbiltillverkare. Det är främst bilarna som skiljs åt mellan de olika tävlingarna samt banorna som tävlingarna hålls på. De bilar som används i motorsporterna är dock specialtillverkade och ser därmed lite annorlunda ut jämfört med alla bilar du ser ute på vägen varje dag. Men tillverkarna bakom fordonen kan vara desamma. Många biltillverkare tillverkar nämligen både ”vanliga” bilar samt tävlingsbilar. Det finns även tillverkare som bidrar med endast bildelar när det kommer till motorsportsfordon.

Populära tillverkare

Audi är en av de populäraste tillverkarna när det kommer till motorsportsfordon. Biltillverkaren grundades redan år 1909 och har sedan mitten av 60-talet ägts av fordonskoncernen Volkswagen. De är kanske som mest kända för att tillverka vardagliga bilar och idag kan du köpa Audi bilar runt om i världen.

En annan känd biltillverkare är Mercedes-Benz. Det anses vara ett bilmärke med hög kvalitet och är bilar som personer med god ekonomi ofta väljer att köpa och köra. Tillverkaren grundades i Tyskland på 1920-talet och gjorde sig snabbt känd runt Europa på de olika racingbanorna. Det blev en statusbil tillsammans med företaget Maybach.

Toyota är ytterligare en välkänd biltillverkare som bidragit med fordon till olika motorsporter. Tillverkaren har funnits sedan slutet av 1930-talet och ligger bakom en rad olika fordon. Både personbilar och motorsportsbilar. Toyota var dessutom tillverkaren som kom med en av de allra första massproducerade elhybriderna redan på slutet av 1990-talet, Toyota Prius.

Det finns även en hel del andra tillverkare som bidrar med fordon eller bildelar till de olika motorsporterna. Porsche är en tillverkarna som var först med att delta i en riktig bilsport med en bil som intresserade de flesta som var intresserade av rallytävlingar. Andra tillverkare är Subaru och Citroën.