VM-rally i Mexiko tufft för många förare

Motorsport är en sport som ständigt engagerar och är mycket spännande. Det finns gott om tävlingar i motorsport både i Sverige och i resten av välden. I den artikel som du just nu läser tar vi oss en närmare titt på en sådan racingtävling, närmare bestämt en tävling i rally. Rallytävlingar körs på många olika håll runt omkring i världen, bland annat i både Sverige och i Finland. Men den rallytävling som vi nu tittar lite närmare på är en tävling i Mexiko som nyligen har avgjorts.

Vinnare i det mexikanska VM-rallyt blev en fransman, nämligen Sebastien Ogier. Ogier har nu totalt vunnit hela fem deltävlingar i Mexikos VM-rally. Det mexikanska VM-rallyt är det andra för i år, efter VM-rallyt i Sverige som avgjordes i Värmland i mitten av februari. Trots att Ogier har vunnit ett antal deltävlingar leder han inte totalt när man räkna samman körtiderna från alla delsträckor. I ledningen finns istället den person som vann det svenska rallyt, Ott Tänäk. Han har den bästa totaltiden.


Under den tredje dagens deltävlingar i det mexikanska VM -rallyt var punkteringar ett ständigt problem för många av förarna. Vassa stenar i den mexikanska vildmarken i det lite karga och bergiga landskapet ställde till det för många. Bland annat Sebastien Ogier. Ogier lyckades dock snabbt ta sig tillbaka till en mer framskjuten placering tack vare skicklig körning. Sebastien Ogier avslutade det mexikanska VM-rallyt med att bevaka sin ledning och körde med stil och självsäkerhet. Han tog inga onödiga risker under den sista dagens tävlingar i Mexiko och kammade hem totalsegern i det mexikanska rallyt. Ogier vann även den sista specialsträckan, en så kallad powersträcka. Ogier var sex sekunder före Ott Tänäk i mål på powersträckan, och lite drygt åtta sekunder före en annan tuff konkurrent, nämligen trean Elfyn Evans.

Tittar man på totaltider vann Ogier med cirka 30 sekunder, om man räknar in alla deltävlingarna och räknar ihop tiderna. På andra plats hamnade Ott Tänäk och på tredje plats hittar vi Elfyn Evans, även i totalställningen för det mexikanska rallyt.

Att bygga en egen rallybana i trädgården är kanske inte det enklaste men vad man däremot med fördel kan bygga är en helt ny veranda. På sidan Buildor kan man hitta gott om byggmaterial och kanske även ett och annat gott råd inför ett framtida byggprojekt. Det kan vara svårt att bygga en egen veranda, men att försöka få igång en karriär som rallyförare är betydligt svårare.

En som försöker göra det sistnämnda är den finska föraren Teemu Suninen som fick bryta sitt tredje rally i rad. Suninen har det tufft eftersom han även fick byta i Monte Carlo och i det svenska rallyt, och nu alltså även i Mexiko. Men innan han bröt var han med och krigade om topplaceringar.