Var är motorsport?

Motorsporter är inte våra vanligaste sporter. Som namnet antyder handlar det om sport med motordrivna fordon. I regel är det bilar eller motorcyklar som används i sporterna. Därför kan det vara en dyr sport att utöva, men genom att besöka auktioner på maskiner kan du spara många tusentals eller rentav tiotusentals kronor.

Varför motorsport?

Många lockas av motorsport just för att det är något utöver det vanliga. Alla har väl spelat fotboll eller basket någon gång, men vem har deltagit i ett race med motorcyklar? Sporten är lite mer exotisk och därför ofta lockande.

Hur finansierar man motorsport?

De flesta har inte någon bil eller motorcykel som är lämplig för motorsport. Dessutom är det få som vill riskera att skada sitt ”vanliga” fordon eller rent av få det helt förstört under en tävling. Därför väljer många att köpa ett särskilt fordon just för utövning av sporten.

Ett tips är att kika på auktioner på maskiner. Där kan du hitta massor av fordon i alltifrån nyskick till billiga alternativ. Det är ett bra sätt att spara pengar som du istället kan lägga på annat. Om du dessutom bara vill hålla på med sporten som hobby och inte professionellt är det sällan lönt att lägga stora summor på ett fordon.

Hur ser riskerna ut?

Att utöva motorsport medför en stor risk. Det kan vara svårt att behålla kontrollen över ett fordon som kör i så hög hastighet som de gör under tävlingar. Dessutom vet man aldrig hur de andra förarna manövrerar sina bilar. Därför är risken för krasch stor. Det är något man bör vara medveten om innan man bestämmer sig för att ägna sig åt motorsport.

Samtidigt finns det saker du kan göra för att minimera riskerna. Exempelvis bör du lära dig så mycket som möjligt om sporten och gärna gå en utbildning. Då kan du få tips på vad du kan göra för att undvika risker så gott det går.