Folkrace är för alla

Gemenskap, kärlek, passion, familj, hobby, äventyr, fart och fläkt, ja kalla det vad du vill. Folkrace skulle lika gärna kunna kallas för folkfest. Folkfest är nämligen precis vad det är. Det är folkfest för den som kör, för de som hejar på, för de som är där och umgås med varandra, för arrangörerna, ja för alla på plats.

Att dela ett intresse för människor samman

Vad är inte bättre än att ha ett gemensamt intresse. Ett intresse som inte gör skillnad på vem du är, var du kommer ifrån, vilka politiska åsikter du har eller vilka kläder du har på dig. När människor samlas för en och samma anledning sker något magiskt. Människor sammansvetsas genom sitt intresse och oavsett ålder har alla något gemensamt. Vid ett folkrace samlas människor som alla tycker om bilar och fart. Det finns alltid något att prata om och något att diskutera när det gäller folkrace. Tänkt att motorsport kan vara intressant både för den minsta kotten som just lärt sig säga “brrrum” och “iiiil” till den äldre personen som med nöd och näppe kunnat ta sig fram till tävlingsbanan.

En sport för alla

Motorsport har i all tid fört människor samman och skapat folkfest. Motorer och fart är något som lockar fram nyfikenhet hos de flesta. Motorsport finns dessutom i princip alla typer av prisklasser och blir därför möjlig att ta del av oavsett ekonomiska förutsättningar. Både erfarna förare och amatörer har möjlighet att deltaga i sporten och det är aldrig för sent att börja. Självklart spelar det heller ingen roll ifall du är kille eller tjej för att vara med och tävla och köra. Om du önskar se när och var det är tävlingar kan du gå in på, där kan du se datum och plats för tävlingarna.

Träffas utomhus

Något som inte många tänker på är att sporten faktiskt får folk att komma ut i naturen, och vad är inte bättre än en lerig väg med slirande bilar på. Ja, i de allra flesta fall sker motorsport utomhus, vilket ger sporten sin egen karaktär och speciella känsla. Just i Sverige finns fantastiska landskap där motorsport utförs och bilorientering är bara en som tåls att nämnas i sammanhanget. Med karta och härlig terräng sker sporten som faktiskt går att utföra med en “vanlig bil”, det vill säga att någon speciell rallybil eller folkracebil inte är något måste.

Folkrace är en fest för alla

Så oavsett om du är ung eller gammal, rik eller fattig, tjej eller kille så är folkrace något för dig, din familj och dina vänner. Har du aldrig provat på folkrace bör du testa detta. Det är inget måste att skaffa sig en folkrace-bil men för dig som vill det är det möjligt att göra detta via fakturaköp i vissa fall. Så om du inte har testat folkrace är det dags att prova på, vem du än är!