Folkrace, den billiga sporten

En billigare variant av rallycross är den svenska folkracesporten. Här kan både erfarna och amatörer vara med och delta och sporten är som mest populär i de nordiska länderna. Den maxhastighet som råder på banan är alltid 80 kilometer. Trots relativt låg fart är det en stor utmaning att vinna eftersom banan ofta är lerig eller dammig. Allt som oftast finns rejält skarpa kurvor, ofta i kombination med lerhål och dessa måste föraren kunna hantera för att bli aktuell för seger.

När det gäller folkrace finns det alltid en summa bilen maximalt får kosta, och det är för att man vill att sporten ska vara billig och lätt att delta i. Alla bilar ska säljas efter loppen och då till priset 6 500 kronor.

Om man är intresserad av en motorsport som både erbjuder plåtkontakt och stök är folkrace perfekt. Här trivs både deltagare och publik. Eftersom hela familjen kan vara med och dela på en bil är det inte heller så konstigt att denna gren blivit en av de allra största inom motorsporten. Bara i Sverige finns över 130 banor som årligen anordnar omkring 450 olika tävlingar.