Liten bil – stor upplevelse!

Den radiostyrda motorsporten


Radiostyrda bilar är inte bara kul för barn, utan det är en spännande, utmanande och snabb motorsport även för vuxna! Den radiostyrda motorsporten ökar i popularitet och det måhända vara en liten bil du kör – men det kommer garanterat ge dig som utövare stora upplevelser! Den radiostyrda motorsporten passar alla oavsett ålder eller kön. Formatet är litet men snabbt och hastigheterna på radiostyrda tävlingsbilar kan komma upp i 100 km/h på blixtsnabba 1,5 sek. Då gäller det att ha fingrarna i styr och ta kurvorna på rätt sätt. Varje liten detalj i ett tävlingslopp med radiostyrda bilar kommer avgöra om du står på prispallen eller inte. Radiostyrd motorsport, trots det lilla formatet, innehåller verkligen stora utmaningar. Här gäller det att däck, hjulvinkling, motor och fjädring verkligen håller måttet genom hela loppet. För de som kör de radiostyrda bilarna handlar det om att förstå acceleration, svängradie och banteknik – för det är endast hundradelar mellan att vara en vinnare eller att bli en förlorare i den rafflande radiostyrda motorsporten.

Rallycross, Buggy eller Formel 1?


Precis som i verklig motorsport har den radiostyrda olika lopp, bilar och tävlingar. Du kan köra i grenarna Formel 1, rallycross eller buggy och alla bilarna som används i respektive motorsport har olika utseende, vikt och utrustning. På depåstoppen är det däckbyte, snabba inställningar och kontroller som gäller – om du skall lyckas ta hem första pris. Den radiostyrda motorsporten passar alla med ett intresse för bilar, motorsport och tävlingar. Dock kräver sporten en stor portion god fingermotorik, därav kan en lämplig startålder vara från 7 år och uppåt.

SM-deltävling på Gotland

Nästa år 2019, kommer en av deltävlingarna gällande Svenskt Mästerskap i radiostyrd motorsport att arrangeras på Gotland. Slå två flugor i en smäll! Upplev den fartfyllda, rafflande och spännande radiostyrda motorsporten och ta del av allt Gotland har att erbjuda sina besökare. Vill du vara riktigt fräck och sticka ut bland publik och förare och har barn med dig? Prova att färgmatcha radiobilens färger med de påhejande barnens kläder. För inspiration kolla in kidsbrandstore.se och mix matcha rätt färger!. Du kommer garanterat ta hem en del stilpoäng oavsett hur tävlingen går.

Radiostyrd motorsport – dyrt eller billigt?

Är den radiostyrda motorsporten dyr eller billig? Det beror på vem du frågomar och vad du jämför med. Professionella radiostyrda bilar för tävlingsbruk är inte billiga. Dock koster de en bråkdel av vad priset skulle vara om dessa bilar skulle köpas och köras i verklig storlek och på riktigt. En ny riktigt bra radiostyrd bil för professionella tävlingar ligger på ca: 20.000 kr. Väljer du att handla begagnat går det ofta att köpa en professionell radiostyrd bil för halva priset mot nypris. Kom dock ihåg, precis som med vanliga bilar behöver radiostyrda bilar en hel del underhåll och reperationer för att prestera optimalt på tävlingarna.