Skyddande overaller

Det är viktigt att både förare och eventuella passagerare har skyddande overaller när de tävlar och tränar i motorsport. Overallen måste uppfylla vissa krav om man deltar i en nationell tävling i Sverige och man kan i princip säga att det finns tre olika alternativ av overaller man som deltagare i

motorsporttävlingar kan välja bland. En tvålagers EN 533 index 2 overall är godkänd och så är också fallet med en overall som motsvarar UNE EN ISO 150 25 overall i dubbla lager. Oavsett vilken overall man väljer måste man alltid se till att den är flamsäker.

Många vet inte om att man måste sy upp och utforma overallen så att den skyddar hela kroppen när man bär den. Man måste se till att såväl vrister och handleder och nacke är väl täckta av overallens material. Till en tävling är det också viktigt att veta att man aldrig får välja en tvådelad overall. Man får inte heller trycka eller förse overallen med reklam eller information på något sätt. Det är okej på den overall som används till att meka med bilen i men inte på tävlingskläderna. Det är också viktigt att komma ihåg att endast föraren och eventuella passagerare får bära overallerna.